Fri fragt ved køb over 250 kr. - Gælder ikke ved leje af isdisk.

Historien bag Social Foodies

Historien bag

Ideen bag Social Foodies blev skabt da vores stifter, Thor Thorøe, iværksatte en række forretningsprojekter i Afrika. Efter at have arbejdet i flere afrikanske lande, erfarede Thor at der er en stor ulighed i fødevarebranchen. Prisen på fødevarer, der bliver produceret i Afrika, koster en brøkdel af, hvad de koster i Danmark. Efter forarbejdning af en råvare, såsom rejsen fra en kakaobønne til en chokoladebar, er værdien mangedoblet. Men de lokale der dyrker kakaobønnen, får kun en meget lille del af kagen. 

Dette dilemma inspirerede Thor til at drive forretning på en ny måde, hvor merværdien fra produktion og bearbejdning af fødevaren bliver mere ligeligt fordelt og meget mere af værdien bliver i det land, hvor råvaren er dyrket.

Chokolade fabrikken COCOAFAIR

Med udgangspunkt i at skabe en mere fair forretning, flyttede Thor i 2009 med sin familie til Cape Town i Sydafrika. Her startede han en af Afrikas første bean-to-bar chokoladefabrikker, COCOAFAIR. Missionen var at skabe en socialt bæredygtig fødevarevirksomhed med fokus på både at sikre finansiel succes og samtidig skabe gode jobs lokalt. I det omfang, det var muligt, ansatte Thor sydafrikanske medarbejdere fra udsatte slumområder og kunne dermed sikre dem et bedre økonomisk fundament.

Den vigtigste opgave var i første omgang at producere chokolade af den højeste kvalitet, som kunne sælges på det danske marked, hvor prisen var høj. Efter en start med selvlærte teknikker og instruktionsvideoer fra Youtube, lykkedes det at lave en chokolade af en høj kvalitet, med den helt rigtige smag. 

Cafe-butikkerne

Da chokoladefabrikken var etableret, vendte Thor hjem til Danmark, for at skabe et marked for chokoladen og andre fødevarer fra Afrika. I 2012 åbnede Thor et lille test-køkken og cafe i Ordrup, som blev den første af mange Social Foodies cafe-butikker.

Den sociale og kvalitetsmæssige tilgang til forretning og de produkter der blev udviklet, har været en succes og Social Foodies er i dag en virksomhed i stor udvikling med et passioneret team, der er drevet af vores sociale mission og kærlighed til mad.

I dag er COCOAFAIR vores søstervirksomhed og leverandør af al chokolade til Social Foodies butikkerne i Danmark. Fra en chokoladefabrik og et enkelt test-køkken i Ordrup, har Social Foodies i dag udvidet til 7 cafe-butikker i Danmark. 6 butikker i København og 1 i Århus og vi har planer om at fortsætte med at udvide i Danmark og Europa.

Find butik

ZUKI kvinden på vores logo

Vi har valgt at hylde Zuki, kvinden på vores logo, fordi hendes historie symboliserer vores mission i Social Foodies. Zuki var en af de første ansatte på vores chokoladefabrik i Cape Town i 2009. Zuki startede ud som opvasker i produktionen, men blev allerede efter 3 mdr. opkvalificeret og uddannet til chocolatier. Zukis løn blev fordoblet og dermed kom hun tættere på drømmen, om at sikre sin 17-årige søn en god uddannelse. Da vi åbnede den første Social Foodies cafe-butik i Danmark, var Zuki med i processen. Hun var med til at starte dét, der sidenhen skulle blive en forretningskæde på i alt 7 butikker og en online shop.  

Dét er hele kernen i vores virksomhed. At skabe forbindelser mellem økonomisk udsatte mennesker og ansvarsbevidste kunder i Danmark.