Fri fragt ved køb over 250 kr. - Gælder ikke ved leje af isdisk.

Vores Social Foods Principper

Kerneprincipper

Social Foods er vores serie af socialt og miljømæssigt bæredygtige råvarer, der er dyrket af småbønder i udviklingslande, oftest fra Afrika. Med vores Social Foods kategori vil vi skabe udvikling og bedre levevilkår for nogle af verdens mest socialt og økonomisk udsatte mennesker. 

Vi vil ændre fødevarebranchen og værdikæderne og give magten tilbage til dem, der dyrker vores mad. Når vi udvælger en samarbejdspartner eller starter vores egne fødevareprojekter, er det altid med udgangspunkt i vores 5 kerneprincipper: 

I vores Social Foods kategori arbejder vi  ud fra 5 kerneprincipper

1.

Mennesket over profit

Vi vil skabe menneskelig værdi for vores medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere, i Afrika, såvel som i Danmark.

For at en forretning kan være bæredygtig skal der tjenes penge og skabes profit, men for os må  profitten ikke være den vigtigste bundlinje. Vi mener at mennesket er mere værd end den rene økonomiske profit. Vi stiller derfor krav om, at værdikæden i vores Social Foods skal være socialt bæredygtig.

Det sociale afkast er kernen i vores forretning. 

2.

Gennemsigtighed

Vi vil vide hvem der har dyrket råvaren, og hvordan den er blevet dyrket. Derfor samarbejder vi og vores samarbejdspartnere direkte med småbønderne. For os er sporbarheden i fokus, så vi let kan gennemskue, hvilke hænder produktet har været igennem.

3.

Fair pris og fair fordeling – Value for Many

Vi vil sikre en fair fordeling af goderne. Derfor går vi op i, hvordan værdien af råvarerne bliver fordelt.

Pris og løn skaber tryghed
Ofte er den pris småbønder tilbydes for deres råvarer, ikke nok til at de kan skabe gode levevilkår for dem selv og deres familier. Dyrkningen af råvaren er ofte meget tidskrævende og derfor skal småbønderne sikres en fair pris, der skaber grundlaget for at forbedre deres levevilkår. Når småbønderne ved at de har en pålidelig køber, der sikrer dem en god pris for deres råvarer, giver det dem tryghed til at investere i deres landbrug og forretning. Det samme gælder for de lønmodtagere, der forarbejder råvarerne til færdige produkter. Deres jobs skal være basen for et godt liv og ikke holde dem fast i fattigdom.

Lokal forarbejdning skaber merværdi
Ofte bliver de råvarer der dyrkes af småbønder i Afrika ikke forarbejdet lokalt, men i stedet fragtet langt for at blive forarbejdet. Det er et problem, da forarbejdningen skaber meget af varens værdi. De ekstra penge kommer derfor ikke de lande, hvor råvaren er dyrket, til gode. Vi har derfor fokus på, at så meget som muligt af forarbejdningen og merværdien forbliver lokalt. Et eksempel på dette er vores chokoladefabrik i Sydafrika og vanilje projekt i Uganda. 

4.

Høj kvalitet og den gode smag

At vælge bæredygtigt betyder ikke at man ikke også skal forvente god kvalitet. Vi går ikke på kompromis med de råvarer, som vi anvender og vi har også brugt energi på nøje at udvælge råvarer af den bedste kvalitet. Vi går op i den naturlige, rene smag og undgår derfor så vidt muligt tilsætningsstoffer.

 

5.

Respekt for naturen med bæredygtig produktion

Det er vigtigt for os, at vores råvares dyrkningsmetoder er så skånsomme for naturen som muligt. Derfor sætter vi som et krav til vores Social Foods, at de er dyrket på økologiske metoder eller bedre. Det er ikke altid at de småbønder, som vi køber vores råvarer fra, har råd til at købe en økologisk certificering. Det mener vi ikke, at de skal straffes for og derfor tager vi også imod råvarer uden økologisk certificering, så længe det kan bevises, at de er dyrket på økologiske principper eller noget endnu bedre, såsom skovlandbrug med fokus på biodiversitet.